Kuchařské recepty pro každého

Linecká vajíčka

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hladké mouky
200 g tuku
100 g cukru
1 vejce
rybízová marmeláda
1 sáček červeného dortového želé
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Všechny suroviny (kromě marmelády a želé) zpracujeme v těsto a uložíme na pár hodin do ledničky.
Pak na pomoučeném vále těsto po částech rozvalíme na pláty silné asi 3 mm a z nich vykrajujeme tvary vajec.
Do poloviny těchto "vajec" vykrájíme menšími vykrajovátky třeba srdíčka, kostičky, lístečky apod.
Pak je v předehřáté troubě pečeme při 180°C asi 10 minut.
Vychladké slepujeme marmeládou.
Želé připravíme podle návodu na sáčku a ještě teplé lijeme po troškách do každého otvoru na vejcích.
Linecká vajíčka
Linecká vajíčka