Kuchařské recepty pro každého

Libanonská musaka

Potřebujeme tyto suroviny:
3 lilky
50 g cizrny namočené přes noc
3 cibule
5 stroužků česneku
3 rajčata
větší množství rajčatové šťávy
lžička suché máty
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Lilky oloupeme a nakrájíme na podkovy, cibuli nakrájíme nahrubo.
Na pánvi orestujeme cibuli, nasekaný česnek, rajčata, přidáme mátu a sůl a již měkké zalijeme rajčatovou šťávou.
Lilky osmažíme do červena v oleji necháme okapat.
Vložíme do zapékací misky a pokryjeme namočenou nabobtnalou cizrnou.
Pak zalijeme zapéci připravenou rajčatovou směsí z pánve.
Misku dáme zapéci do trouby na 15 minut.
Libanonská musaka
Libanonská musaka