Kuchařské recepty pro každého

Letní rybí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g rybího masa
120 g zeleniny
80 g květáku
2 žloutky
50 g másla
4 lžíce sladké smetany
20 g mouky
sůl
1,5 l vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rybí maso uvaříme zvlášť ve vodě, pak ho necháme odkapat, vykostíme a nakrájíme.
Očištěnou a nakrájenou zeleninu osmahneme na másle do růžova a zaprášíme moukou.
Přidáme uvařené rybí maso a na růžičky rozebraný květák, přilijeme zcezený vývar z ryb, osolíme a vaříme asi 15 minut.
Před podáváním zjemníme žloutky rozmíchanými ve smetaně a v malém množství vychladnutého vývaru a už nevaříme.
Letní rybí polévka
Letní rybí polévka