Kuchařské recepty pro každého

Lesnické klobásy

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g libové plece z divočáka bez kůže a kostí
300 g vepřového boku bez kůže
150 g předního srnčího
3 stroužky česneku
30-40 g soli
troška pepře
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
špetka moučkového cukru
špetka kardamomu
0,5 dcl vody
tenká vepřová střívka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Srnčí maso umeleme najemno a vyšleháme s vodou do pěny.
Přidáme vepřové maso a maso z divočáka (oboje umleté nahrubo), koření a sůl podle chuti, řádně promícháme a uložíme jeden den v lednici.
Pak směsí naplníme střívka strojkem s nástavcem na plnění klobás.
Klobásy udíme na tyči v udírně 8 hodin při 60°C.
Vyuzené klobásy pak povaříme 20 minut při 75°C.
Klobásy uchováme na chladném suchém a temném místě.
Lesnické klobásy
Lesnické klobásy