• 500 g libové plece z divočáka bez kůže a kostí
• 300 g vepřového boku bez kůže
• 150 g předního srnčího
• 3 stroužky česneku
• 30-40 g soli
• troška pepře
• 1 lžíce mleté sladké papriky
• 1 lžička mleté pálivé papriky
• špetka moučkového cukru
• špetka kardamomu
• 0,5 dcl vody
• tenká vepřová střívka
Srnčí maso umeleme najemno a vyšleháme s vodou do pěny.
Přidáme vepřové maso a maso z divočáka (oboje umleté nahrubo), koření a sůl podle chuti, řádně promícháme a uložíme jeden den v lednici.
Pak směsí naplníme střívka strojkem s nástavcem na plnění klobás.
Klobásy udíme na tyči v udírně 8 hodin při 60°C.
Vyuzené klobásy pak povaříme 20 minut při 75°C.
Klobásy uchováme na chladném suchém a temném místě.