Kuchařské recepty pro každého

Ledový beránek

Potřebujeme tyto suroviny:
140 g polohrubé mouky
50 g hladké mouky
130 g práškového cukru
80 g mletých oříšků
60 g tuku
1 vejce
1 žloutek
1,5 dl mléka
půl balíčku prášku do pečiva
na polevu: 300 g práškového cukru + 2 lžíce horkého mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mléko, vejce, tuk a žloutek rozmixujeme, vlijeme do prosáté mouky promíchané s práškovým cukrem, práškem do pečiva a mletými oříšky a vše promícháme.
Vlijeme do vymazané a moukou vysypané beránkové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Vychladlého beránka potřeme bílou polevou připravenou utřením prosátého práškového cukru s horkým mlékem.
Místo očí mu vpíchneme hřebíčky, do čumáčku dáme snítku asparagu a kolem krku uvážeme mašli.
Ledový beránek
Ledový beránek