Kuchařské recepty pro každého

Lázeňský kapr

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kapr
100 g šunky
100 g cherry rajčátek
100 g čerstvých žampiónů 2 vejce
kousek másla
0,1 l šlehačky
150 g sýru (např. Primátor
sůl
plátky citrónu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kapra důkladně očistíme, omyjeme, nakrájíme na porce, lehce osolíme, osmahneme na rozpuštěném másle a naskládáme do zapékací misky.
Na výpeku z kapra orestujeme plátky žampiónů spolu s nakrájenými nudličkami šunky a přepůlenými rajčátky, lehce osolíme, zjemníme šlehačkou a navršíme do zapékací misky na porce kapra.
Strouhaný sýr smícháme s vejci a navrstvíme na rybu.
Dáme zapéct do středně vyhřáté trouby.
Podáváme ozdobené plátky citrónu s různě upravenými bramborami.
Lázeňský kapr
Lázeňský kapr