Kuchařské recepty pro každého

Laskonky II

Potřebujeme tyto suroviny:
3 bílky
280 g moučkového cukru
šťáva z půlky citronu
80 g mletých ořechů
70 g prosáté strouhanky
na nádivku: 140 g másla + 140 g moučkového cukru + 1 žloutek + 30 g opražených lískových oříšků
30 g mletých lískových oříšků
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Bílky utřeme s cukrem a citronovou šťávou do husta.
Přidáme mleté ​​lískové oříšky a prosátou strouhanku.
Ze směsi děláme na vymazaném a moukou vysypaném plechu malé ploché placičky.
Pečeme v mírně teplé troubě.
Upečené spojujeme nádivkou tak, že spodní část přijde navrch.
Celé potřeme nádivkou a obalíme v mletých lískových oříšků.
Náplň připravíme tak, že máslo, cukr a žloutek vymícháme do pěny a přidáme opražené nasekané lískové oříšky.
Laskonky II
Laskonky II