Kuchařské recepty pro každého

Laskonky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 bílky
25 dkg cukru
krupice
6 dkg cukru moučka
15 dkg mletých ořechů
6 lžic vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme 5 dkg krupicového cukru a došleháme dohusta.
Zbytek cukru krupice zalijeme vodou, necháme rozpustit, pak svaříme na nit (tzn.
až se kapka vložená mezi 2 prsty táhne jako nitka).
Malým pramínkem vešleháme do sněhu.
Nakonec vmícháme moučkový cukr smíchaný s ořechy.
Na pečící papír klademe těsto do malých hromádek, nožem rozetřeme do oválku a spíše sušíme v troubě při mírné teplotě.
Spojujeme vždy dvě kávovým krémem.
Laskonky
Laskonky