Kuchařské recepty pro každého

Lasagne

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g mletého masa
1 cibule
400 g eidamu
půl balení eidamu
1 rajský protlak
hladká mouka
máslo
olej
oregano
pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji necháme zesklovatět.
Přidáme mleté maso a restujeme na oleji, dokud nezbělá.
Pak přidáme rajský protlak, oregano, pepř a sůl a necháme 15 až 20 minut vařit.
Z mouky a másla uděláme jíšku, přilijeme mléko a pozvolna přivedeme k varu, pak osolíme a zamícháme dvě třetiny nastrouhaného sýra a odstavíme.
Do zapékací nádoby skládáme na sebe postupně a dokola sýrovou směs, lasagne, masovou směs a úplně navrchu bude sýrová směs.
Dáme do trouby zapéc na 30 až 40 minut, pak posypeme zbylým sýrem a dopečeme, než se sýr zabarví.
Lasagne
Lasagne