• 500 g hladké mouky
• sůl
• 1 kostička droždí (42 g)
• 4 dl mléka
• cukr
• tuk na smažení a na potření 4 lžíce tatarské omáčky
• 4 stroužky česneku
• kečup
• strouhaný sýr
Hladkou mouku smícháme v míse se solí.
Droždí rozdrobíme do trochy oslazeného teplého mléka a necháme vykynout.
Kvásek nalejeme do mouky, přidáme zbylé vlažné mléko a vypracujeme řidší těsto.
Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu vlažné vody.
V míse poprášíme těsto moukou a zakryté utěrkou ho necháme kynout.
Vykynuté těsto dáme na vál a větší skleničkou vykrájíme z rozváleného těsta placky.
Opět je necháme nakynout, pak každou ještě roztáhneme na větší placku a hned vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran dozlatova.
Těsto se smažením nafoukne.
Hotové langoše necháme okapat na ubrousku, potřeme tatarskou omáčkou smíchanou s utřeným česnekem, pokapeme kečupem a posypeme sýrem.