• 150 g bílého jogurtu
• 250 g měkkého salámu
• 1 cibuli
• 1 jablko
• 2 rajčata
• 250 g vařeného chřestu (nebo sterilovaného)
• 2 lžíce majonézy
• 1 lžíce plnotučné hořčice
• 1 lžička nastrouhaného křenu
• půl lžičky cukru
• sůl
• pepř
• pažitka
• petrželka
• 2 natvrdo uvařená vejce
Jogurt dáme do salátové mísy, smícháme s majonézou, hořčicí a okořeníme.
Omáčku ochutíme, přidáme jemně pokrájenou pažitku.
Salám a cibuli oloupeme, jablko, rajče rozkrojíme a zbavíme jader.
Všechno včetně chřestu nakrájíme na nudličky a smícháme.
Salát dochutíme a před podáváním krátce promícháme, připravíme k servírování.
Vejce oloupeme, rozkrojíme na šest dílků a salát jimi ozdobíme.
Podáváme vychlazené.