Kuchařské recepty pro každého

Labužnická roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
4 plátky roštené po 150 g
1 kyselá okurka
100 g čerstvých žampiónů
0,5 dcl bílého vína
4 lžíce kečupu
2 dcl smetany na šlehání
40 g másla
olej
sůl
mletý černý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a odblaněné maso jemně naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 den v chladničce.
V rozehřátém oleji plátky masa opečeme z obou stran tak, aby uvnitř zůstaly ještě růžové, osolíme a uložíme na teplé talíře.
Do výpeku přidáme máslo, nakrájenou okurku a žampióny a osmahneme, pak zalijeme bílym vínem a kečupom a povaříme.
Potom vmícháme ušlehanou smetanu, prohřejeme a nalijeme na roštěnky.
Podávame s dušenou rýží nebo bramborami.
Labužnická roštěná
Labužnická roštěná