Kuchařské recepty pro každého

Labužnická pivní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
400 ml světlého piva
20 g másla
10 g hladké mouky
200 ml drůbežího vývaru
50 g zeleniny
20 g sýra
10 g feferonek
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájený celer, karotku, zelenou papriku a cibuli a podusíme.
Podušenou zeleninu zaprášíme hladkou moukou, znovu krátce osmahneme, zalijeme vývarem, přidáme pepř a nadrobno nakrájené feferonky a za stálého míchání vaříme.
Pak do polévky nasypeme nastrouhaný tvrdý sýr, který za stálého míchání rozpustíme.
Podle chuti polévku osolíme.
Těsně před podáváním přilijeme světlé pivo a ještě chvíli povaříme.
Labužnická pivní polévka