Kuchařské recepty pro každého

Lablabi

Potřebujeme tyto suroviny:
2 šálky cizrny
4-6 prolisovaných stroužků česneku
1 polévková lžíce harrisy
1 polévková lžíce kmínu
šťáva z jednoho citronu
6 polévkových lžic olivového oleje
3 velké plátky den starého arabského chleba
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cizrnu připravíme podle návodu na obale a vaříme, dokud nezměkne.
V této fázi by mělo v hrnci zbýt zhruba dvojnásobné množství vody než cizrny.
Dále přidáme prolisované stroužky česneku, harrisu a namletý kmín a pozvolna vaříme zhruba deset minut.
Podle potřeby dosolíme.
Těsně před podáváním zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem.
Servírujeme v hlubokých miskách a navrch natrháme kousky arabského chleba.
Lablabi
Lablabi