kyselo
Kyselo

Kyselo


Potřebujeme tyto suroviny:
• 3/4 kg brambor
• hrst sušených hub
• sůl
• kmín
• 0,5 l vody
• 0,5 l mléka
• podle chuti máslo
• na kvas: 50 g droždí + 10 lžic žitné mouky + kousek chlebové kůrky + 4 dcl vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Den předem si připravíme kvas tak, že droždí, žitnou mouky a kousek chlebové kůrky rozmícháme ve 4 dcl vody a necháme 24 hodin vykvasit v teple.
Druhý den oloupeme brambory, nakrájíme je na větší kousky, dáme do hrnce, přidáme sušené houby, sůl, kmín a půl litru vody a vaříme asi 15 minut.
Pak přidáme kvas, který před tím, než jej vlijeme do polévky, důkladně promícháme, necháme vše povařit.
Nakonec přilijeme mléko.
Můžeme vylepšit trochou másla.
zpět na seznam receptů