Kuchařské recepty pro každého

Kyselá polévka se sušenými švestkami

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g sušených švestek
20 g sušených hub
100 ml mléka
200 ml kysané smetany
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
sůl
ocet
cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sušené švestky a sušené houby dáme do hrnce s vodou a vaříme, dokud nejsou měkké.
Potom je scedíme a necháme okapat.
Vývar necháme vychladnout.
Z oleje a mouky připravíme jíšku, rozředíme ji 200 ml vychladlého vývaru a rozšleháme, osolíme, dolijeme mlékem a asi 15 minut povaříme.
Do polévky přidáme švestky, houby a smetanu a chvilku povaříme.
Nakonec dochutíme solí, octem a cukrem.
Kyselá polévka se sušenými švestkami