• 250 g polohrubé mouky
• 70 g cukru krupice
• vanilkový cukr
• špetka soli
• špetka zázvoru
• 20 g droždí
• 1 žloutek
• skořicový cukr
• 30 g másla
• 180 ml mléka
• drobenka (150 g cukru krupice
• 150 g polohrubé mouky
• 70 g másla)
• 5 řapíků rebarbory
Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek.
Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme a přidáme kvásek.
Pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout.
Mezitím připravíme drobenku a vymažeme a vysypeme plech.
Vykynuté těsto přeneseme na plech, na těsto dáme kousky rebarbory, posypeme drobenkou a skořicí a pečeme v předhřáté troubě při 180°C asi 35 až 45 minut.
Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem.