Kuchařské recepty pro každého

Kynutý rebarborový koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g polohrubé mouky
70 g cukru krupice
vanilkový cukr
špetka soli
špetka zázvoru
20 g droždí
1 žloutek
skořicový cukr
30 g másla
180 ml mléka
drobenka (150 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
70 g másla)
5 řapíků rebarbory
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z třetiny vlažného mléka, lžičky cukru a droždí uděláme kvásek.
Do mísy dáme mouku, cukr, vanilkový cukr, špetku soli, zázvoru, máslo, zbytek mléka a žloutek, vše promícháme a přidáme kvásek.
Pořádně hněteme a necháme půl hodiny kynout.
Mezitím připravíme drobenku a vymažeme a vysypeme plech.
Vykynuté těsto přeneseme na plech, na těsto dáme kousky rebarbory, posypeme drobenkou a skořicí a pečeme v předhřáté troubě při 180°C asi 35 až 45 minut.
Hotový rebarborový koláč posypeme cukrem.
Kynutý rebarborový koláč
Kynutý rebarborový koláč