Kuchařské recepty pro každého

Kynutý koláč z brynzy

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g polohrubé mouky
10 g droždí
50 g tuku
1 vaječný žloutek
2 dcl mléka
30 g másla
cukr
sůl
na nádivku: 200 g brynzy + 120 g vařených brambor + 1 vejce + 3-5 lžic zakysané smetany + pažitka + 1 lžíce krupice + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mouky přidáme sůl, vykynutý kvásek, žloutek a teplé mléko, dobře vypracujeme těsto a necháme na teplém místě vykynout.
Potom těsto rozdělíme na půlky, vytvoříme koule, které rozválíme natenko a dáme na dobře vymaštěný plech.
Na těsto rozetřeme náplň, kraje potřeme rozpuštěným máslem a nakynuté koláče dorůžova upečeme.
Kynutý koláč z brynzy
Kynutý koláč z brynzy