Kuchařské recepty pro každého

Kynuté ovocné knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g hrubé mouky
2 dl mléka
vejce
20 g droždí
2 lžíce cukru
špetka soli
600-700 g ovoce. Na posyp: 100 g cukru,150 g tvrdého tvarohu,100 g rozpuštěného másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout.
Po vykynutí přidáme cukr, mléko, sůl, vejce a zpracujeme vláčné hladké těsto.
Necháme asi půl hodiny kynout, poté těsto rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a děláme kulaté knedlíky.
Vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly.
Kynuté ovocné knedlíky
Kynuté ovocné knedlíky