Kuchařské recepty pro každého

Květáková polévka s kari

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g květáku
50 g másla
80 g hladké mouky
2 lžičky (nebo kostky) hovězího bujónu
2 lžičky kari koření
sůl
polévkové koření
petrželka
1 1/4 l vody
1 dcl mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěný a opláchnutý květák dáme vařit do vařící osolené vody a uvaříme doměkka.
Květák ocedíme (vývar schováme) a po okapání nakrájíme na drobné kousky.
Z rozehřátého másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme kari koření a ihned zalijeme vývarem z květáku, rozšleháme a vaříme.
Ke konci varu přidáme mléko a květák a nakonec dochutíme polévkovým kořením a rozsekanou petrželkou.
Květáková polévka s kari