Kuchařské recepty pro každého

Květáková musaka

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g květáku
300 g mletého vepřového a hovězího masa
100 g hladké mouky
20 g másla
2 dcl mléka
1 dcl kysané smetany
4 vejce
2 cibule
mletý pepř
olej
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
Vyjmeme jej, necháme odkapat, rozdělíme na růžičky, střed květáku a košťál pokrájíme na plátky, namočíme do středně hustého těstíčka připraveného ze 2 vajec, hladké mouky, mléka a usmažíme.
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso a za stálého míchání orestujeme.
Do vychladlého masa vmícháme jedno rozklepnuté vejce, mletý pepř a sůl.
Do vymazané zapékací misky vkládáme po vrstvách květák, mleté maso a horní vrstvu dáme z osmaženého květáku.
Jedno vejce rozšleháme s kysanou smetanou, nalijeme na musaku, pokropíme máslem a pečeme asi půl hodiny v troubě při teplotě 180°C.
Květáková musaka