Kuchařské recepty pro každého

Květák se sýrovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g květáku
2 vejce
hladká mouka
na omáčku: 40 g másla + 40 g hladké mouky + 3 lžíce strouhaného sýra + 2 žloutky + citrónová šťáva + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Květák uvaříme v osolené vodě doměkka.
Pak jej rozdělíme na růžičky, které obalíme postupně v mouce a rozšlehaným vejcích a usmažíme je na tuku.
Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji vývarem z květáku a vaříme asi 15 minut.
Pak přimícháme sýr, citrónovou šťávu, sůl, žloutky a chvíli povaříme.
Při podávání přelijeme květák sýrovou omáčkou.
Květák se sýrovou omáčkou
Květák se sýrovou omáčkou