Kuchařské recepty pro každého

Květák s vepřovým masem

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g vepřového masa (kýta
ramínko
libový bůček)
1 květák
2-3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce Solamylu
1 bílek
1 lžička drceného kmínu
sůl
špetka pálivé papriky
olej na smažení
trocha octa
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na pánvi osmažíme na oleji za stálého míchání květák rozebraný na malé růžičky (hned zpočátku jej osolíme, aby pustil vodu a rychleji změkl) asi 6 minut na prudkém ohni.
Na druhé pánvi na oleji rychle osmahneme maso nakrájené na hranolky, které jsme ještě před smažením dali do Solamylu smíchaného s bílkem a trochou vody.
Smažíme prudce asi 2 minuty tak, aby hranolky masa se co nejdříve oddělily od sebe.
Až maso zbělá, přidáme koření, předsmažený květák a ještě chvíli smažte vše společně.
Nakonec květák s vepřovým masem zakápneme octem (množství podle chuti), promícháme a ihned podáváme.
Podáváme s rýží, různě upravenými brambory nebo s chlebem.
Květák s vepřovým masem
Květák s vepřovým masem