Kuchařské recepty pro každého

Kůzlečí roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kůzlečí předek
50 g slaniny
2 cibule
1 mrkev
1 sladkokyselá okurka
3 vejce
50 g másla
rajčatový protlak
sůl
mletý pepř
hořčice
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kůzlečí předek vykostíme, odřezky dvakrát umeleme na masovém strojku.
Maso osolíme, okořeníme, potřeme hořčici.
Mleté maso smícháme s vejci, dáme na kousek tuku osmahnout, přidáme na kostky nakrájenou okurku, slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli.
Směs rozetřeme na připravené maso, stočíme do rolády, převážeme nití a dáme péci na zbytek zpěněné cibule do předehřáté trouby.
Podléváme horkou vodou nebo vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatový protlak.
Upečené maso nakrájíme.
Podáváme s vařenou rýží.
Kůzlečí roláda
Kůzlečí roláda