Kuchařské recepty pro každého

Kůzlečí kýta na česneku

Potřebujeme tyto suroviny:
kůzlečí kýta
slanina
cibule
česnek
sůl
bílý mletý pepř
vepřové sádlo
čerstvý rozmarýn
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kýtu prošpikujeme slaninou, nasolíme, lehce opepříme bílým pepřem, potřeme rozmarýnem a drceným česnekem, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, pod maso přidáme na proužky nakrájenou cibuli a přikryté pozvolna pečeme při 170°C téměř doměkka (přibližně 2 hodiny).
Pak odklopíme a dopečeme odkryté přibližně 1 hodinu.
Během pečení maso podléváme vzniklým výpekem.
Kůzlečí kýtu na česneku podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky a se špenátem.
Kůzlečí kýta na česneku
Kůzlečí kýta na česneku