Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí vývar s rýží a masem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 čtvrtka kuřete
60 g rýže
mrkev
celer
petržel
cibule
celý pepř
nové koření
petrželka
sůl
voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou čtvrtku kuřete zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a nové koření a vaříme pod pokličkou, až maso změkne.
Chvíli před koncem vaření přidáme cibuli a zeleninu nakrájenou na kostičky.
Rýži propláchneme studenou vodou a pak vařící vodou, vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.
Pak scedíme, propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat.
Z vývaru vyndáme měkké kuře, cibuli a koření, maso z kostí obereme a nakrájíme.
Maso s rýží rozdělíme na talíře, zalijeme vařícím vývarem se zeleninou, posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.
Kuřecí vývar s rýží a masem