Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí vývar s pórkem a vejcem

Potřebujeme tyto suroviny:
1 l kuřecího vývaru
4 žloutky
1 pórek
sůl
mletý pepř
1 bobkový list
1 lžička karí koření
4 lžíce zelené petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí vývar povaříme 10 minut s bobkovým listem a karí, osolíme a opepříme.
Pórek očistíme, nakrájíme na jemné kroužky, přidáme do vývaru a vaříme 5 minut.
Pak přidáme petrželku.
Žloutky rozdělíme na polévkové talíře a zalijeme horkým vývarem (lze použít i celá syrová vajíčka, v tom případě je rozkvedláme v polévkové míse metličkou, vroucí vývar nalijeme na ně a rozmícháme).
Podáváme s opraženými kostičkami chleba a nastrouhaným sýrem.
Kuřecí vývar s pórkem a vejcem