Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí vývar s kapustou

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g kuřecího skeletu
150 g růžičkové kapusty
150 g mražené cukrové kukuřice
2 ks mrkev
petrželka
sůl
olej
celý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Skelet nebo čtvrtku kuřete vložíme do studené osolené vody s pěti kuličkami pepře a přivedeme k varu.
Dále mírně vaříme jednu až dvě hodiny.
Před koncem varu přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou orestovanou mrkev a růžičkovou kapustu a dovaříme.
Vývar scedíme, obereme maso a nakrájíme přes vlákno.
Do předehřátého šálku vložíme jednu růžičkovou kapustu kousek mrkve, kukuřici, kuřecí maso a přelijeme vroucím vývarem a nakonec sypeme petrželkou.
Kuřecí vývar s kapustou