Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí tlačenka

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g vařeného nebo pečeného kuřecího masa
ostrá sterilovaná zelenina
2 vařená vejce
10 černých oliv
pepř
sůl
2 lžíce bílého vína
ocet
želatina na vaječnou tlačenku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na kousky.
Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií nebo mikrotenem tak, aby část folie přesahovala formu.
Do formy rozprostřeme maso střídavě s dalšími surovinami.
Pokapeme bílým vínem smíchaným s octem, opepříme a případně osolíme.
Želatinu připravíme podle návodu na obalu a zalijeme jí suroviny naskládané ve formě.
Necháme vychladnout a ztuhnout (minimálně dvě hodiny).
Před podáváním vyklopíme z formy, krájíme na plátky a podáváme.
Kuřecí tlačenka
Kuřecí tlačenka