Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kuřecí stehna
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce bazalkového pesta
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
8 plátků anglické slaniny
8 snítek tymiánu
2 lžíce másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Smícháme hořčici s pestem a nasekanou petrželkou.
Očištěná kuřecí stehna lehce osolíme a potřeme bylinkovou směsí.
Každé stehno obalíme dvěma plátky slaniny, protkneme je snítkami tymiánu, vložíme do pekáče, přidáme máslo nakrájené na malé kousky, lehce podlijeme vodou a upečeme v předehřáté troubě při 190°C dozlatova (asi 50 minut).
Při podávání porce přelijeme výpekem.
Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou podáváme s bylinkovým kuskusem.
Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou
Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou