Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí salát se žampióny

Potřebujeme tyto suroviny:
2 kuřecí stehna
100 g žampiónů
40 g másla
čtvrtka celeru
1 kyselá okurka
2 lžíce majonézy
křen
worchestrová omáčka
200 ml drůbežího vývaru
špetka práškového cukru
na ozdobu: hlávkový aalát + olej + 1 lžíce citrónové šťávy + trocha práškového cukru + mletý bílý pepř + sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí stehna osolíme, prudce opečeme na másle, přikryjeme a za občasného podlévání drůbežím vývarem dusíme asi 30 minut.
Mezitím žampióny očistíme a nakrájíme na plátky, celer nastrouháme a okurku nakrájíme na kolečka.
Udušená stehna necháme vychladnout, vykostíme a maso nakrájíme na silnější nudle.
Do zbytku tuku a drůbežího vývaru přidáme zbytek másla, podusíme na něm nakrájené žampiňóny, vyndáme je do mísy, osolíme a necháme vychladnout.
Potom k nim přidáme nakrájené maso, celer, okurku, majonézu, v které jsme rozmíchali nastrouhaný křen, a worchestrovou omáčku, dobře promícháme, trochu osolíme, osladíme a necháme uležet na chladném místě asi 30 minut.
Hlávkový salát umyjeme, ochutíme zálivkou připravenou z oleje, citrónové šťávy, soli, mletého bílého pepře a cukru, naskládáme ho do mísy a zakryjeme připraveným drůbežím salátem.
Podáváme s topinkami namazanými máslem a s bílým vínem.
Kuřecí salát se žampióny
Kuřecí salát se žampióny