Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí salát s jidášovým uchem

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g kuřecího masa
60 g čerstvého jidášova ucha
100 g salátové okurky
100 g červené zeleninové papriky
2 jablka
citrón
3 lžíce portského vína
1 lžička cukru
sůl
mletý zázvor
1 lžíce olivového oleje
pražené mandle
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, na olivovém oleji opražíme zprudka doměkka a necháme vychladnout.
Pak přidáme nakrájenou papriku, okurku, povařené houby a jablka, zalijeme zálivkou z vína, cukru, citrónové šťávy, soli a zázvoru a promícháme.
Kuřecí salát s jidášovým uchem podáváme vychlazený a posypaný nasekanými praženými mandlemi.
Kuřecí salát s jidášovým uchem
Kuřecí salát s jidášovým uchem