Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g rýže
malé kuře
cibule
50 g mrkve
100 g loupaného zeleného hrášku
malý květák
70 g růžičkové kapusty
sůl
mletý pepř
40 g sádla
drůbeží vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky, vykostíme, osolíme a okořeníme mletým pepřem.
V rozehřátém sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme připravené maso z kuřete, opečeme, podlijeme drůbežím vývarem a dusíme do poloměkka.
Potom přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, vyloupaný zelený hrášek a znovu podusíme.
Později přidáme rýži, zalijeme horkým vývarem, promícháme a udusíme do měkka.
Očištěný květák a růžičkovou kapustu uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme, přidáme ke kuřeti a všechno zlehka promícháme.
Kuřecí rizoto
Kuřecí rizoto