Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí prsa marinovaná ve švestkové omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g kuřecích prsíček
2 lžíce oleje
na švestkovou omáčku: 10-12 švestek + 2 stroužky česneku nakrájený nadrobno + půlka menší cibule nakrájená najemno + 1 lžíce strouhaného zázvoru + 2 lžíce sójové omáčky + špetka chilli
koření na čínu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Švestky vypeckujeme, nakrájíme do kastrolu, smícháme s ostatními ingrediencemi na omáčku a asi dvacet minut za častého míchání vaříme na minimálním plamenu.
Pokud pustí švestky málo vody, trošku přilijeme.
Necháme vychladnout a rozmixujeme.
Kuřecí maso jemně osolíme, posypeme kořením, vložíme do misky, na maso přidáme dvě lžíce oleje a švestkovou omáčku a necháme půl hodiny marinovat.
Pak prsíčka pečeme 30 až 40 minut (alespoň jednou obrátíme, aby bylo dobře propečené).
Podáváme s dušenou rýží.
Kuřecí prsa marinovaná ve švestkové omáčce
Kuřecí prsa marinovaná ve švestkové omáčce