Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí plátky na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g kuřecích prsíček
5 plátků slaniny
150 g žampiónů
150 g mražené zelené fazolky
1 lžička koření na steaky
bobkový list
tymián
mletý černý pepř
3 lžíce oleje
1 lžíce másla
0,7 dcl koňaku
2,5 dcl bílého vína
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, posypeme kořením na steaky a z obou stran opečeme na másle s olejem do zlatova.
Potom polijeme koňakem a zapálíme.
Flambované plátky vyndáme a uchováme v teple.
Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nakrájané žampióny a mražené fazolky a restujeme asi 5 minut.
Pak zalijeme vínem, opepříme, přridáme opečené maso a dusíme 10-15 minut.
Podáváme s vařenou rýží.
Kuřecí plátky na víně
Kuřecí plátky na víně