Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí paštika

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g pečeného kuřecího masa
kuřecí játra
250 g vepřového plecka
120 g bílého toastového chleba
100 ml mléka
2 vejce
40 g hladké mouky
sůl
mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pečené kuřecí maso, játra, vepřové plecko a plátky bílého chleba umeleme, přidáme vejce, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku a řádně promícháme.
Vzniklou směs vložíme do olejem vymazané hranaté formy na pečení a důkladně zakryjeme alobalem.
Formu postavíme do pekáče s horkou vodou a pečeme v troubě při 180°C asi dvě hodiny.
Paštiku necháme ve formě vychladnout, potom ji vyklopíme a zabalíme do alobalu.
Kuřecí paštika
Kuřecí paštika