Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí nákyp s kysaným zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
1 kg brambor
0,5 kg zelí
0,25 kg cibule
4 stroužky česneku
1 smetana
0,2 kg eidamu
3 vejce
sůl
pepř
drcený kmín
olej
kečup
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na pánvičce zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme kuře nakrájené na nudličky, koření, sůl a kečup.
Do vymazaného pekáče naklademe brambory, posypeme je předem uvařeným zelím, na to dáme připravenou kuřecí směs a strouhaný sýr.
Vrstvy opakujeme 3x až 4x, celé to zalijeme rozšlehanými vejci se smetanou a pečeme v troubě 45 minut při teplotě 200°C.
Podáváme s chlebem nebo rohlíkem.
Kuřecí nákyp s kysaným zelím
Kuřecí nákyp s kysaným zelím