Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí játra na fazolích

Potřebujeme tyto suroviny:
1/2 kg kuřecích jater
3 stroužky česneku
2 střední cibule
1 plechovka fazolí ve slaném nálevu
1 plechovka fazolí s chilli
kmín dle chuti
gulášové koření
olej nebo sádlo
slepičí bujon
sůl
pepř
škrobová moučka
voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na omastku orestujeme na půlkolečka nakrájenou cibuli.
Po zrůžovění cibule přidáme odblaněná a nakrájená játra.
Krátce orestujeme a okořeníme dle vlastní chuti.
Po orestování přidáme fazole s chilli, druhou plechovku fazolí přecedíme a do kastrolu hodíme pouze tuhý obsah.
Dle potřeby podlijeme vodou a přidáme slepičí bujon.
Před dokončením prolisujeme do pokrmu česnek, případně osolíme a zahustíme škrobem.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo chlebem.
Kuřecí játra na fazolích