Kuchařské recepty pro každého

Kuřecí játra na cibulce II

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg kuřecích jater
2 kyselejší jablka
4 cibule
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
půl lžičky kmínu
mouka
olej
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra očistíme, rozdělíme na menší kousky, obalíme je v mouce a smažíme na rozpáleném oleji z každé strany 3 až 5 minut.
Po otočení je osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek a majoránku.
Až jsou játra usmažená, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a společně několik minut dusíme.
Jablka nakrájíme na plátky a uložíme je na spodek zapékací misky nebo plechu.
Na ně položíme játra a zapékáme 5 až 10 minut.
Kuřecí játra na cibulce II
Kuřecí játra na cibulce II