Kuchařské recepty pro každého

Kuře v pivní omáčce

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kuřecí stehna
5 dcl světlého piva
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 dcl kuřecího vývaru
1 dcl sladké smetany
100 g žampionů
2 šalotky
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuřecí stehna opepříme, vydatně osolíme a na rozehřátém oleji s polovinou másla opečeme ze všech stran.
Až budou stehna dozlatova opečená ze všech stran, přidáme na tenké plátky nakrájenou šalotku, zalijeme pivem a necháme ho zredukovat na polovinu (přitom neustále stehna obracíme).
Pak zalijeme kuřecím vývarem a přikryté povaříme doměkka (asi 20 minut).
Potom přilijeme smetanu a vaříme asi dvě minuty.
Hotová stehna vyjmeme z kastrolu a uchováme v teple.
Na zbytku másla osmahneme na tenké plátky nakrájené žampiony (které jsme předtím pokapali citronovou šťávou a opepřili) a přidáme je do omáčky.
Kuře v pivní omáčce podáváme s vařenou rýží nebo noky.
Kuře v pivní omáčce