Kuchařské recepty pro každého

Kuře se žampiony na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře,3 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 dcl červeného vína
2 lžíce rajského protlaku
sůl
pepř
pažitka
1 lžíce másla
25 dkg žampionů
10 dkg slaniny
na česnekové máslo: 2 lžíce másla + sůl + 4 stroužky česneku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu rozškvaříme, na ní osmahnem cibuli a opečeme naporcované kuře.
Pak osolíme, podlijeme a dusit doměka.
Až je maso měkké, tak jej vyndáme, šťávu zahustíme osmahnutou moukou, přidáme protlak, koření a víno, povaříme a přecedíme.
Na kousku másla podusíme žampiony a spolu s kuřetem vložíme prohřáté do omáčky.
Nakonec posypeme pažitkou.
Podáváme s toasty potřenými česnekovým máslem.
Kuře se žampiony na víně
Kuře se žampiony na víně