kure-pecene-v-soli
Kuře pečené v soli

Kuře pečené v soli


Potřebujeme tyto suroviny:
• 1 menší kuře
• 4 hrnky soli
• 1 lžíce tymiánu
• 1 citrón
• voda
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do pekáče dáme alobal, který pokryjeme vrstvou soli.
Vnitřek kuřete posypeme tymiánem a vložíme citrón (tomu uřízneme špičky a propícháme jej vidličkou.
Kuře položíme hřbetem vzhůru na sůl v pekáči, zbytkem soli pokryjeme celé kuře, jemně polijeme vodou (aby se sůl spojila) a odkryté pečeme v troubě předehřáté na 230°C asi jednu hodinu.
Pak kuře vyndáme, necháme 10 minut odstát, pak opatrně rozbijeme krustu ze soli a oddělíme ji od kuřete.
Kuře od soli důkladně očistíme.
Podáváme například s dušenou rýží.
zpět na seznam receptů