Kuchařské recepty pro každého

Kuře na zelí

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře
6 větších brambor
0,5 kg kyselého zelí
1 cibule
3 lžíce oleje
3 stroužky česneku
kmín
pepř
sůl
vegeta
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kuře naporcujeme na menší kousky a osolíme.
Zelí propláchneme studenou vodou.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na tenké plátky.
Brambory oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Do větší zapékací misky dáme tuk, na něm zpěníme cibuli a česnek.
Pak přidáme okapané kyselé zelí a promícháme, zasypeme 1 polévkovou lžící vegety a kmínem a opepříme.
Na zelí naskládáme brambory a osolené kuře, vše zasypeme 1 malou lžičkou vegety a kmínem, přikryjeme a zvolna pečeme.
Před dokončením poklici dáme pryč a dopečeme.
Kuře na zelí
Kuře na zelí