Kuchařské recepty pro každého

Kuře na cibuli v římském hrnci

Potřebujeme tyto suroviny:
4 kuřecí stehna
3 cibule
2 lžíce rajského protlaku
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička drceného kmínu
pepř
sůl
2 lžíce vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Římský hrnec namočíme podle návodu k použití.
Stehna v kloubu rozpůlíme.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka a dáme do římského hrnce, opepříme a zalijeme rajským protlakem smíchaným se 2 lžícemi vody.
Na cibuli rozložíme kousky stehen, osolíme a okořeníme grilovacím kořením a kmínem.
Římský hrnec přiklopíme poklicí, vložíme do trouby a pečeme při 220°C asi 60 minut, pak poklici sundáme a ještě asi 20 minut dopékáme.
Podáváme s bramborem, rýží nebo těstovinami.
Kuře na cibuli v římském hrnci
Kuře na cibuli v římském hrnci