Kuchařské recepty pro každého

Kuře ala Marengo

Potřebujeme tyto suroviny:
4 ks kuřecích čtvrtek
250 g žampiónů
5 lžic olivového oleje
4 stroužky česneku
4 vyzrálá rajčata
50 g rajčatového protlaku
150 ml bílého vína
kuřecí vývar
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
petrželka
citrónová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné, omyté a osušené porce masa osolíme, opepříme, pokapeme olejem a v ledničce necháme alespoň půl hodiny uležet.
Pak směs zprudka z každé strany opečeme.
Rajčata oloupeme, houby očistíme, oboje nakrájíme na plátky, spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a rozsekaným česnekem přidáme k opečenému kuřeti, podlijeme vývarem, přidáme víno, protlak a pod pokličkou dusíme asi 10 minut.
Pak vložíme do středně vyhřáté trouby a odkryté pečeme.
Až povrch kuřete získá krásně křupavou kůrčičku, přendáme z trouoby na plotýnku, do vzniklé omáčky vložíme utřené máslo s moukou a krátce povaříme.
Podáváme posypané najemno nakrájenou petrželkou a pokapané citrónovou šťávou a s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.
Kuře ala Marengo
Kuře ala Marengo