Kuchařské recepty pro každého

Kukuřičná polévka II

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g anglické slaniny
kukuřičná zrna z 10 palic
2 velké brambory
150 ml mléka
kapka smetany
stroužek česneku
sůl
pepř
celerová nať
bobkový list
špetka tymiánu
čerstvá pažitka
0,5 l vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu nakrájenou na proužky vyškvaříme a vyndáme.
Na zbylém tuku podusíme cibuli, česnek, celer a tymián, pak přidáme kukuřici, brambory, bobkový list, zalijeme vývarem a vaříme (asi dvacet minut).
Až jsou brambory opravdu měkké, odstraníme bobkový list, přilijeme mléko a smetanu a prohřejeme.
Vidličkou rozmačkáme část brambor, aby se polévka zahustila a dochutíme solí a kořením.
Při podávání posypeme vyškvařenou slaninou a zelenými bylinkami.
Kukuřičná polévka II
Kukuřičná polévka II