Kuchařské recepty pro každého

Krůtí roláda s bylinkami

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg mletého krůtího masa
20 dkg uzeného sýra
franzouzká hořčice
4 housky
čerstvé bylinky
koření do mletého masa
1 cibuli
1 vejce
alobal
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso okořeníme, přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a řádně promícháme.
Housky nakrájíme na kostičky a necháme rozmočit ve vývaru, po nasáknutí přidáme k mletému masu a dobře promícháme.
Podle potřeby dochutíme solí.
Alobal potřeme olejem, mleté maso na něm rozetřeme, potřeme hořčicí, poklademe plátky uzeného sýra, hojně posypeme nasekanými bylinkami (kopřiva, bazalka, petrželka, celerová nať, petrželka), pomocí alobalu zavineme, alobal po stranách utáhneme, aby nevytékala šťáva, přendáme na plech a 1 hodinu pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Asi po 1 hodině roládu vyndáme, necháme mírně vychladnout, sundáme alobal, přendáme na vymazaný plech a dopečeme do růžova.
Podle potřeby podlijeme troškou vody.
Upečenou roládu necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Krůtí roláda s bylinkami
Krůtí roláda s bylinkami