Kuchařské recepty pro každého

Krušnohorské brambrdle

Potřebujeme tyto suroviny:
brambory
500 g měkkého tvarohu
500 g polohrubé mouky
cibule (čím více
tím lépe)
tuk
mléko
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nejprve připravíme náplň tak, že uvaříme brambory, slijeme, necháme vychladnout, oloupeme, rozmačkáme na kaši a smícháme s polovinou tvarohu a osolíme a opepříme.
"Smetánku" připravíme smícháním zbylé poloviny tvarohu s mlékem a troškou soli.
Mouku smícháme s vodou, až vznikne těsto, osolíme, opepříme, pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme malé placky.
Na placky klademe náplň a přehnutím vytvoříme pirohy.
Pirohy vaříme ve vroucí vodě, dokud nevyplavou nahoru.
Pak je vyndáme a necháme odkapat.
Na pánvi na tuku osmahneme dozlatova nakrájenou cibuli.
Pirohy dobře promícháme s cibulí.
Takto obalené cibulí je namáčíme do "smetánky" a jíme rukama.
Krušnohorské brambrdle
Krušnohorské brambrdle