Kuchařské recepty pro každého

Krupicová bábovka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 l mléka
300 ml krupice
4 vejce
špetka soli
4 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
120 g másla
hrst drobného ovoce
kousky čokolády
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z mléka, soli a krupice uvaříme hodně hustou kaši (zapíchnutá vařečka v ní musí stát).
Přidáme do ní máslo a podle chuti cukr, promícháme a necháme částečně vychladnout.
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh.
Do vychladlé kaše zamícháme žloutky a po částech bílkový sníh.
Pak vmícháme ovoce a kousky čokolády.
Směs dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme do zezlátnutí povrchu (asi 45 minut).
Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak vyklopíme.
Pozor, bábovku neplníme až po okraj, při pečení hodně nabude.
A během chladnutí zase splaskne.
Krupicová bábovka
Krupicová bábovka