Kuchařské recepty pro každého

Křupavá smažená zelenina

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g zeleninové směsi (květák + brokolice + žampióny + cukety + papriky + malé klasy kukuřice)
rostlinný olej na smažení
na těstíčko: 125 g hladké mouky + půl lžičky soli + 1 lžička moučkového cukru + 1 lžička kypřícího prášku do pečiva + 3 lžíce rostlinného oleje + 2 dcl teplé vody
na omáčku: 6 lžic světlého sladového octa + 2 lžíce rybí omáčky nebo světlé sójové omáčky + 2 lžíce vody + 1 lžíce hnědého cukru + špetka soli + 2 rozetřené stroužky česneku + 2 lžičky nastrouhaného kořenu zázvoru + 2 červené chilli papričky + 2 lžíce nasekané natě koriandru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
K přípravě těstíčka dáme do mísy mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva, přidáme olej a většinu vody a vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany.
Necháme 20-30 minut chladit v ledničce.
Mezitím připravíme omáčku: na pánvičku dáme ocet, rybí omáčku, vodu, cukr a sůl, přivedeme k bodu varu a necháme vychladnout.
Smícháme česnek, zázvor, nasekané chilli a koriandr, přidáme vystydlou směs s octem a řádně promícháme, aby se jednotlivé suroviny spojily.
Ve woku rozehřejeme olej.
Zeleninu obalíme v těstíčku a postupně všechnu osmažíme do křupava a dozlatova (každý kus asi 2 minuty).
Z osmažené zeleniny necháme okapat olej.
K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní míse.
Křupavá smažená zelenina
Křupavá smažená zelenina